dimarts, 8 d’octubre del 2013

De Torredembarra a Altafulla - arran de mar



   Anem a la costa Daurada per tal de seguir un tram del camí de Ronda arran de mar entre Torredembarra i Altafulla. Travessem cales, penya-segats, platges i aiguamolls.
   Comencem l’itinerari al port de Torredambarra a prop del far Punta de la Galera, que és el més alt de Catalunya, l'últim que s'ha construït a la Península i un dels pocs aixecats a Europa aquest segle XXI. 

    El primer tram el fem per sobre roques, a dalt de les cingleres i arran de mar fins a la petita cala del Canyadell,

    seguim fins al Fortí que forma part de la vil·la romana delsMunts, des d’on podem contemplar la platja de Les botigues del Mar, antiga platja de pescadors, al fons veiem el castell d’Altafulla.

  arran de mar, el passeig es fa planer i agradable tot trepitjant la sorra mullada  i les ones que ens refresquen,

  ens arribem on desemboca el Gaià, la platja li barra la sortida al mar, decidim fer el passeig dels aiguamolls a la tornada,
 creuem la platja de Tamarit on es veu al fons el castell del mateix nom, donem la volta a peu de muralla fins a Cala Jovera., a davant un illot entre les dues platges ens permet enfilar-nos, sentim i veiem la força del mar que travessa les roques per sota.
 ens enfilem de nou, una altre cala i  al mig del mar un roc immens, 

   el camí arran de mar entre pins ajaguts per la força del vent, i matolls que s’arrelen entre les roques es fa gairebé  impracticable i anem a trobar un camí més ample que voreja una urbanització des d’on contemplem les magnífiques vistes i busquem una ombra per descansar i fer un mos.
 En un revolt entre els pins ja veiem la Punta de La Mora on desfem el camí, un bany refrescant a la cala Jovera i ens acostem fins als aiguamolls del Gaià
       la platja s’ha buidat i la llum de la tarda fan més viva i expressiva les formes i els colors del mar i cel.
    Ha estat una agradable i relaxant caminada

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una sortida molt interessant

entrades al bloc